O relatie adevarata cu jurnalistii

De cand am inceput sa lucrez in PR, nu am conceput o alta relatie cu jurnalistii decat una bazata pe continut, pe informatie cu valoare de stire. Probabil au contribuit la asta si cei 6 ani in presa.

Am avut si avantajul unui domeniu dinamic, la moda, si despre care probabil jurnalistii din domeniile economic si IT erau mai dispusi si mai indemnati sa scrie de catre sefii lor decat despre altele. In 2007, agentiile de presa si unele redactii mai mari deja au jurnalisti dedicati pe domeniul internetului.

Si internetul mi-a oferit si ocazia de a produce diverse informatii utile pentru jurnalisti, prin usurinta cu care poate extrage diverse date care pot fi prezentate intr-o forma structurata, precum statistici, topuri si altele.

Adesea, crearea si pastrarea unei astfel de relatii presupune sa faci mai mult decat e nevoie, mai mult decat scrie in job-description, trebuie sa fii mereu informat despre domeniul de activitate al companiei pe care o reprezinti, si sa poti oferi informatii valide si opinii pertinente oricand si in orice forma. Si uneori tot nu e de ajuns. Trebuie sa fii dispus sa ajuti un jurnalist si cu alte contacte din industrie, si cu informatii care iti depasesc domeniul de activitate, insa nu si aria de expertiza.

Trebuie sa fii dispus sa aloci o parte din timpul tau producerii, colectarii, si prezentarii  informatiilor. Uneori, e vorba de timpul petrecut la birou, alteori de timpul tau liber. Si nu e de ajuns sa o tii pentru tine, dar nici nu te ajuta prea mult sa arunci cu ele intr-o parte si intr-alta, sa o trimiti tuturor jurnalistilor pe care ii stii, altora, pe care nu ii stii, si unora chiar de mai multe ori.

Voi cum va construiti relatia cu jurnalistii? Ce rol joaca informatia in aceasta relatie? Cum va informati pentru a-i informa pe ziaristi?

Reclame

1 Response to “O relatie adevarata cu jurnalistii”


  1. 1 Mirona Iliescu martie 6, 2007 la 4:47 pm

    Tot ce ai scris este corect. As adauga un singur lucru in acest moment: disponibilitatea de a raspunde anumitor cereri in timp scurt – maxim cateva ore. Exista situatii in care ai nevoie sa lasi totul deoparte pentru a ajuta un jurnalist; nu exista alta cale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Bine ati venit!

Acesta este blogul oficial al Primului Forum de Relatii Publice din Romania. Sunt Ionut Oprea, si voi fi gazda dvs. virtuala in experienta interactiva de PR care va asteapta. Informati-va cu articolele care vor aparea aici in fiecare zi, despre relatii publice in Romania si despre evenimentul PR Forum, si expuneti-va punctul de vedere alaturi de colegii de industrie.
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: