Cum salvam relatia cu presa- Ioana Mihai(BM)

In aceeasi serie, cu sloganul „Orice greseala pe care o facem e o oportunitate de a ne imbunatati performantele”, am discutat si cu Ioana Mihai, editor la revista saptamanala Business Magazin.

Ce poate face un specialist PR pentru a-si imbunatati relatia cu presa?

1. Sa eficientizeze obtinerea declaratiilor, si sa nu ingreuneze procesul. Desi pare o problema de media relations, problema in astfel de cazuri e, cel mai adesea, una de comunicare interna, de stabilire a unor proceduri eficace si eficiente cu managementul companiei, care sa permita transmiterea tuturor informatiilor potrivite in cel mai scurt timp.

Asta presupune materiale/informatii de presa pre-aprobate de management, declaratii suplimentare luate inainte de trimiterea unui comunicat de presa, si, in general, cunoasterea excelenta a domeniului de activitate al companiei respective. Culmea, desi agentiile ar trebui sa exceleze la cele de mai sus, „agentiile complica si mai mult situatia decat cei in house pt ca intra mai greu in leg cu clientii lor decat cel in-house”.

2. Sa cunoasca foarte clar domeniile pe care le acopera jurnalistii, si sa urmareasca migrarea lor intre diferite publicatii si posturi. „mi s-a intamplat de cel putin 20 de ori sa mi se trimita informatii pe adresa de mail de la fostul loc de munca, sau sa fie cautat pe mobilul meu un om care a preluat fosta pozitie ocupata de mine (desi mobilul meu a fost mereu personal). bazele de date ale pr-istilor sunt extrem de off-dated.”

Cred ca asta e problema cu toate bazele de date din Romania, insa in PR, unde e vorba de cateva sute de contacte importante, actualizarea e vitala. Din nou, agentiile ar trebui sa aiba un mare avantaj aici pentru ca au abilitatea de a centraliza si de a actualiza longitudinal.

3. Sa poata oferi fix ceea ce i se cere, cand i se cere. Nimic mai mult, nimic mai tarziu ” decat sa primesc 7 pagini de bull… pentru care a avut nevoie de o sapt pt supervizare prefer sa primesc 3 randuri valoaroase ca informatie intr-o ora”

4. Cea mai mare problema a comunicatului de presa: e lipsit de informatii; in genere e multa gargara.

A rezumat si comentat pentru dvs Ionut Oprea

Reclame

2 Responses to “Cum salvam relatia cu presa- Ioana Mihai(BM)”


  1. 1 Mirona Iliescu martie 7, 2007 la 2:39 pm

    Cred ca un motiv pentru care ti se pare mai complicata relatia prin agentia de PR decat prin omul/ departamentul de PR in-house il reprezinta importanta pe care clientii o acorda PR-ului. Altfel spus, disponibilitatea lor de a oferi raspunsuri.

    Migrarea jurnalistilor a fost un fenomen greu de urmarit in ultimii doi ani. Cinste agentiilor care au facut-o si o fac bine.


  1. 1 Concluzie: Salvam relatia cu presa prin comunicarea interna « PR FORUM Trackback pe martie 7, 2007 la 11:56 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s




Bine ati venit!

Acesta este blogul oficial al Primului Forum de Relatii Publice din Romania. Sunt Ionut Oprea, si voi fi gazda dvs. virtuala in experienta interactiva de PR care va asteapta. Informati-va cu articolele care vor aparea aici in fiecare zi, despre relatii publice in Romania si despre evenimentul PR Forum, si expuneti-va punctul de vedere alaturi de colegii de industrie.
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: