Dinspre poezie spre matematica

De cand am inceput sa scriu pe acest blog, ma roade o curiozitate. Cum se masoara in Romania rezultatele diverselor activitati de PR? Ca e bine, recomandat, util, si ideal sa le masuram cumva, si sa ne raportam mereu la un sistem de masurare, asta o stim cu totii. Insa ce sistem folositi si de ce?

1. Output sau outcomes?

2. AVE, aparitii+ton/rating propriu, share-of-voice sau reach in publicul tinta dorit? Cum va definiti publicurille?

3. Feedback sau pre/post-analiza?

4. Impact, efect, rezultat final(actiuni, comportamente, perceptii, atitudini)?

5. Va raportati la propriile rezultate anterioare, la cele ale concurentei, sau la amandoua?

Personal, folosesc un sistem mixt, care le include pe majoritatea celor enumerate mai sus, in functie de activitatea masurata. Cred ca primul pas e sa te asiguri ca ai un model de masurare pentru fiecare din activitatile pe care le desfasori, si sa il aplici. In felul asta poti si masura, cu acuratetea posibila, activitatile curente, si poti si imbunatati in timp masurarea rezultatelor si a performantelor pe fiecare activitate si pe fiecare etapa.

Reclame

2 Responses to “Dinspre poezie spre matematica”


  1. 1 crenguta rosu martie 12, 2007 la 6:56 pm

    O tema fierbinte, atat de putin abordata, din pacate. Sunt inca diverse unghiurile de abordare. Masurarea aduce disciplinarea demersului si focus asupra lucrurilor relevante.Necesita si o clarificare a obiectivelor si o trecere in alta etapa decat cea a vizibilitatii per se- boala inca grea.
    Pentru ca sunt cele relativ usor de cuantificat fara costuri in plus, utilizam outputs. Outcomes – pe publicuri mai mici (sau captive).
    Frecvent- share of discussion (share of voice), ceea ce presupune raportarea la overall industrie si la principalii competitori.
    Feed-back si pre-post analiza-dupa fiecare proiect si la intervale de timp mai lungi. Combinatiile se realizeaza in functie de ceea ce clientul considera mai relevant. In orice caz, sunt dintre cei care nu cred in AVE- desi continua sa fie solicitat ca masura.


  1. 1 Prima sesiune: Tendinte actuale « PR FORUM Trackback pe martie 13, 2007 la 11:56 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Bine ati venit!

Acesta este blogul oficial al Primului Forum de Relatii Publice din Romania. Sunt Ionut Oprea, si voi fi gazda dvs. virtuala in experienta interactiva de PR care va asteapta. Informati-va cu articolele care vor aparea aici in fiecare zi, despre relatii publice in Romania si despre evenimentul PR Forum, si expuneti-va punctul de vedere alaturi de colegii de industrie.
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: